Presa ne-a informat recent că USR și PMP au demarat discuții pentru „constituirea unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL”.
Cu tot respectul pe care îl am față de unii prieteni creștini care fac parte din aceste partide, trebuie să o spun pe șleau, acum la mai puțin de un an înainte de alegerile europarlamentare: FERIȚI-VĂ DE ACESTE PARTIDE! Ele nu sunt nici de dreapta, nici de inspirație creștină!
Aceste partide se autodefinesc drept „un pol de dreapta cu orientare modernistă și axată pe interesul românilor…” Nici pe departe! Evaluați-i după comportamentul lor politic și legislativ! Urmăriți-le voturile în Parlamentul României și în Parlamentul European! Urmăriți-le pozițiile față de valorile creștine!
Un partid de dreapta este un partid conservator!
Nici USR, nici PMP nu sunt partide conservatoare. Un partid creștin-democrat nu este și nici nu poate fi un partid „modernist”. Partide de dreapta cu pretinsă orientare „modernistă” înseamnă a fi progresistul de acum 10 ani.
Ambele partide votează consecvent împotriva valorilor morale și creștine. USR este vârful de lance al progresismului neo-marxist în România, echivalentul ramurii „progresiste” din Partidul Democrat din SUA.
Unde au fost aceste partide la Referendumul din 2018 când căutam să validăm căsătoria naturală în Articolul 48 din Constituție?!?
USR ne-a fost împotrivă și a solicitat românilor să boicoteze Referendumul. Iar PMP a fost pe nicăieri… În frunte cu (acum) dizgrațiatul domn Traian Băsescu, fost comunist și turnător al Securității, liderii PMP au fost nepăsători ori flegmatici la adresa cetățenilor care urmăreau protejarea căsătoriei naturale în Constituție.
În plus, să nu uităm că USR a lansat un proiect legislativ pentru instituirea parteneriatelor civile în România. În acest fel, liderii USR au dovedit că sunt aliniați perfect cu CEDO (cel mai ilegitim tribunal din Europa), nu cu gândirea conservatoare și autentic de dreapta a românilor.
Aceste partide sunt (pentru a folosi o expresie biblică) LUPI ÎMBRĂCAȚI ÎN PIEI DE OAIE, DE ORIENTARE PROGRESISTĂ. Bruxelles-ul le-a îmbibat mintea cu progresism, iar distanța valorică dintre ele și noi, cetățenii creștini ai României, este ca de la cer la pământ.
Personal, nu recunosc aceste două partide drept partide de dreapta ori ca făcând parte din familia conservatoare europeană, suverană ori de inspirație creștin-democrată. VREMEA NAIVITĂȚII A TRECUT! Nu le mai putem permite demagogilor susținuți de presa progresistă să rămână ori să intre în Parlamentul României ori în cel European. Dimpotrivă, e vremea trezirii și a discernământului! CATEGORIC, FERIȚI-VĂ DE EI!
Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact
AUTOR: Peter Costea – Președinte Alianța Renașterea Națională
Cu tot respectul pentru Peter Costea, însă opinia acestuia prezentată în acest articol nu aduce argumente clare care să demonstreze că USR-ul este un partid anti-creștin, ce susține ideologia „neo-marxistă”. USR-ul nu este un monolit. Mai mult decât atât, articolul nu oferă o comparație cu activitatea altor partide din România care se poziționează la stânga sau la dreapta spectrului politic, să vedem cum votează aceștia și cum se raportează la tematici „neo-marxiste” (ca să putem deduce singuri ce fel de partid este USR).
Din analiza mea, impactul fratelui Costea în peisajul politic românesc este unul redus care mai degrabă tinde spre zero, iar asocierea acestuia cu partidul AUR (sau membrii ai acestui partid) este una profund rușinoasă, care nu aduce deloc cinste unuia care se identifică ca neoprotestant (ținând cont de asocierile AUR cu idei legionare etc). Nu înțeleg foarte bine de ce opinia acestuia este propagată în anumite medii creștine dar cu siguranță e o limitare de-a mea de a vedea anumite lucruri.
Domnule Costea, dacă citiți acest comentariu, vreau să știți că nu toți neoprotestanții din România vă împărtășesc ideile (un exemplu sunt chiar eu). De-asemenea, din observațiile personale, pare că impactul persoanelor care vă împărtășesc ideile este unul foarte redus asupra politicului.
O altă observație personală este că oamenii pe care i-am întâlnit și care vă susțin ideile cu religiozitate, au un nivel destul de ridicat de ignoranță când vine vorba de subiecte politice (nu sugerez că asta ar fi din vina dumneavoastră). Desigur că uneori aveți și dreptate.
Iertați-mi îndrăzneala de a vă da un sfat: dacă doriți să faceți ceva cu adevărat util în acest sens, vă recomand să găsiți alte subiecte politice care să educe „mai bine” publicul dvs țintă.
Îmi cer iertare dacă opinia mea este prea dură, însă n-am găsit o variantă mai bună de a-mi exprima gândurile. Vă apreciez activitatea civică și profesionalismul, însă consider că nu înțelegeți foarte bine mediul politic din România și asta nu vă avantajează deloc. Nu vă condamn, probabil că și eu aș fi avut o percepție cel puțin la fel de deformată dacă aș fi privit lucrurile dintr-un turn de fildeș texan, unde mirosul de cauciuc ars din jurul Bucureștiului nu se simte.