Trebuie să recunosc sincer că niciodată nu mi-a plăcut muzica populară.
Acest lucru se explică prin faptul că sunt născut la oraș și nu prea am avut tangență cu mediul rural decât într-o foarte mică măsură. Sunt convins că există interpreți de muzică populară cu voci de aur care „te ung pe suflet” atunci când îi asculți. Cu toate acestea, muzica populară rămâne pentru mine un stil muzical pe care îl înțeleg și-l asimilez destul de greu.
Cu mai mult timp în urmă, am descoperit o piesă superbă de muzică populară interpretată de maestrul Nicolae Vicol. După ce am ascultat-o cu atenție, am rămas uimit de frumusețea ei, nici măcar nu mai am cuvinte… Paradoxul paradoxurilor constă în faptul că îmi vine să ascult această cântare de zeci și sute de ori, nici mie nu-mi vine să cred ce se întâmplă cu mine, a avut un impact deosebit de puternic asupra mea, m-a făcut să rezonez, m-a impresionat până la lacrimi. Mesajul transmis mi-a atins inima într-un mod în care numai Dumnezeu Duhul Sfânt o poate face, fiind vorba de textul sacru din ISAIA 53 în care proorocul prezenta lucrarea desăvârșită pe care Domnul nostru Iisus Hristos avea să o împlinească cu 600 de ani mai târziu.
Vă invit cu drag să ascultăm împreună această cântare minunată care este foarte potrivită în această perioadă în care se apropie Sărbătoarea Nașterii Domnului. Să ne cercetăm inimile pentru că noi nu suntem cu nimic mai buni decât cei care au trăit pe vremea Domnului Iisus Hristos, ba dimpotrivă, de multe ori și noi Îl pălmuim și Îl batjocorim pe Domnul nostru Iisus Hristos prin felul nostru deșert de viețuire, nu-L luăm în seamă și nu ascultăm glasul Lui deși a purtat asupra Lui păcatele noastre în timp ce era atârnat pe cruce.
De multe ori, Îi întoarcem spatele Domnului Iisus, Îl jefuim de bunurile Sale și chiar Îl răstignim din nou, deși ne batem cu pumnul în piept că suntem „creștini de 2000 de ani” sau așa ziși „ortodocși” închipuiți.
Click pe PLAY (butonul triunghiular) pentru piesa „CINE A CREZUT?” interpretată de Nicolae Vicol:
„Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului? El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă. Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu? Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui. Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui. Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.”
(Isaia capitolul 53 – Biblia – Vechiul Testament)
O palmă dată Domnului Iisus Hristos – Pastor David Ciucur – 5 septembrie 2010 – 320 Kbps.mp3 :
O palmă dată Domnului Iisus Hristos – Pastor David Ciucur – 5 septembrie 2010 – 64 Kbps.mp3 :
Supărarea mare este că puțini români știu cine a fost Domnul nostru Iisus Hristos, ce semnificație are Crăciunul, Paștele, ș.a.m.d.
Ieri, la emisiunea „vax populi” pe programul 1 al TVR,
s-a exemplificat afirmația mea de mai sus când oameni vârstnici afirmau că această sărbătoare este începutul unui an nou, sau că se fac cadouri și se zice „la mulți ani”, ș.a.m.d.
Dacă nu se cunoaște că această zi este ziua nașterii Domnului Iisus, ce să mai discutăm despre prezicerile prorocului Isaia?!? Poporul ar trebui să se grăbească să-L cunoască pe Mântuitorul!
Domnule Jean,
Poporul român piere din cauza lipsei de cunoștință a Cuvântului lui Dumnezeu! Așa zișii „slujitori ai Domnului” (preoții ortodocși) NU-ȘI FAC DATORIA,
NU VEGHEAZĂ ȘI NU LE PASĂ DE STAREA DUHOVNICEASCĂ DEZASTRUOASĂ A ROMÂNILOR, se înșeală amarnic, bazându-se pe iluzia că „românii sunt creștini” (din aceia de 2000 de ani), nu realizează pericolul secularizării/ateizării României și consecințele grave care vor rezulta din acest proces accelerat de îndepărtare a românilor de Domnul nostru Iisus Hristos. Preoții ortodocși își fac meseria (destul de bănoasă, trebuie să recunoaștem) fără să înțeleagă ce înseamnă SĂ-I SLUJEȘTI LUI DUMNEZEU, ce înseamnă să arzi pentru Hristos, ce înseamnă să trăiești și să te jertfești pentru semenii tăi, pentru binele, fericirea și împlinirea poporului român.
Totul pleacă de la teza ortodoxă falsă că „ne-am născut creștini”, cea mai mare minciună a diavolului, de-aici decurg toate nenorocirile, de la această învățătură care n-are nimic în comun cu litera și spiritul Evangheliei.
NAȘTEREA LUI HRISTOS SĂ VĂ FIE DE FOLOS!
o sa aibă mult succes
Florin, te referi la maestrul Nicolae Vicol?!?
La cine te referi când spui că va avea mult succes???
Astăzi 7 aprilie 2017 am găsit acest articol care mă onorează, onorându-L pe Generalul meu cu toate stelele de pe cer, Directorul meu muzical Iisus Hristos, Cel răstignit și înviat. Binecuvântările Domnului să fie peste voi, tineri frați care sunteți mângâiați de Duhul Sfânt prin și de închinarea prin cântare, adusă Bunului Dumnezeu!