(foto: saccsiv.wordpress.com)
Bazată pe „Amoris laetitia” scris de Papa Francisc, la începutul lunii noiembrie 2019, a avut loc o ceremonie care a unit două lesbiene în Biserica Catolică Sf. Margareta din Wolfsburg, Austria.
În cadrul acesteia, preotul Michael Kopp a oferit o binecuvântare (foto sus) celor două femei care se „căsătoriseră” civil anterior. Stând în fața preotului, femeile au aprins împreună o lumânare. În cadrul ceremoniei, una dintre femei a purtat un costum masculin, în timp ce cealaltă a purtat o rochie feminină imorală, dezvăluind cine este activ și cine este pasiv în relația lor vinovată.
Întrebat de presă, Thomas Stanzer (purtătorul de cuvânt al Eparhiei de Graz-Seckau) a susținut că ceea ce s-a întâmplat „nu a fost o liturghie sacramentală”. Mai degrabă, preotul Kopp „a celebrat o liturghie de mulțumire cu două femei căsătorite civil, care sunt ambele credincioase creștine, și care și-au găsit amândouă ieșirea din crizele lor personale cu ajutorul Bisericii Catolice.”
Apoi, Stanzer a justificat actul cu un text al Papei Francisc, „Îndemn Apostolic Amoris laetitia” care scrie:
„Fiecare persoană, indiferent de orientarea sa sexuală, trebuie respectată în demnitatea sa și tratată cu atenție, în timp ce „orice semn de discriminare nedreaptă” trebuie evitat cu atenție.” (§250)
Deci, linia de bază este că Biserica Conciliară face acum primele încercări de a stabili un nou rit pentru a confirma persoanele homosexuale în relația lor depravată împotriva naturii. Nu ar fi o căsătorie, ci o „para-căsătorie”.
În plus, pe data de 30 noiembrie 2019, Papa Francisc le-a spus membrilor Roman Rota – Tribunalul Suprem al Bisericii însărcinat cu judecarea căsătoriilor – că „le-a pus înainte cupluri rănite, de la care Biserica nu-și poate întoarce niciodată fața”, și că „până și în procedurile ei canonice și de jurisprudență, Biserica se ocupă întotdeauna numai de binele acelor cupluri rănite și caută ceea ce este adevărat în iubirea lor”. (L’Osservatore Romano, 1 decembrie 2019, p. 1, 6-8)
Cu această orientare oferită tribunalului Roman Rota, Papa Francisc le spune membrilor săi că ar trebui să manifeste clemență la fiecare cerere de anulare (a căsătoriei) și să accepte căsătoriile care să repare problemele psihologice.
Este inclusă în această normă „căsătoria” homosexuală raportată în această pagină, care a fost făcută și pentru rezolvarea crizelor personale? Dacă este, va fi Roman Rota gata să decidă nu numai care căsătorie între un bărbat și o femeie este valabilă, dar și care „para-căsătorie” homosexuală este legală?!?
(fotografii: saccsiv.wordpress.com)
SURSA:
https://saccsiv.wordpress.com/2019/12/03/casatorie-lesbiana-intr-o-biserica-catolica-din-austria/
REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:
Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!
Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!