Tehnologia actuală este uimitoare. Nu numai în domeniul militar, nuclear, astronautică, cibernetică, informatică, telecomunicaţii, etc, dar chiar şi atunci când vrei să interpretezi câteva cântece de crăciun.
În materialul video de mai jos, veţi avea ocazia să-i vedeţi pe tipii de la North Point’s iBand (trebuie să recunosc că aceste I-PAD-uri au reuşit să-mi atragă şi mie atenţia). Enjoy it! 🙂
www.youtube.com/watch?v=F9XNfWNooz4
Şi încă ceva prea drăguţ ca să nu postez:
CE ESTE UN I-PAD?!?
I-PAD este o marcă de calculator portabil de mici dimensiuni (circa 24,3 pe 19 cm, grosime 1,4 cm, greutate 680 grame la modelul „Wi-Fi”), de tip constructiv „tablet”, produs şi pus în vânzare de către compania americană Apple începând din aprilie 2010. Cuvântul se citeşte aproximativ „ai ped”. Ca paletă de posibilităţi şi funcţiuni se situează între PDA şi netbook. Foloseşte acelaşi sistem de operare ca şi intelifonul (smartphone) iPhone tot de la Apple, şi anume iPhone OS. Sunt disponibile 2 modele de bază (numite „Wi-Fi” şi „3G”), fiecare putând dispune de 16, 32 sau 64 GB de memorie de lucru înglobată. În prima săptămână de la introducerea sa pe piaţa americană, vânzările au fost de aproximativ 600.000 de bucăţi, fiind însă sub estimările analiştilor. Introducerea pe piaţa europeană a avut loc în mai 2010.
Între timp şi alţi producători au scos pe piaţă calculatoare portabile de acelaşi gen, care fac concurenţă lui iPad.
CARACTERISTICILE UNUI I-PAD
Cu el se poate printre altele naviga pe Internet fie printr-o reţea fără fir de tip Wi-Fi (WLAN), fie prin reţeaua celulară de telefoane mobile de tip 3G cum ar fi UMTS. Poate fi folosit şi pentru e-mail. Alte scopuri pentru care a fost proiectat iPad-ul sunt: vizualizarea diverselor fişiere media (fotografii, videouri, muzică, hărţi, cărţi electronice ş.a.), jocuri şi crearea de materiale publicabile de factură simplă pentru mass-media şi/sau Internet.
Procesorul iPad-ului se numeşte Apple A4 şi se pare că este fabricat de către compania sud coreeană Samsung. Frecvenţa procesorului de 1 GHz asigură iPad-ului o viteză mare la rezolvarea tuturor sarcinilor interne precum şi la rularea aplicaţiilor.
Memoria de lucru, de tip flash, este oferită în 3 variante: 16, 32 sau 64 GB.
Ecranul este de tip multi-touch (comenzile se dau prin atingerea ecranului într-unul sau mai multe puncte), ceea ce facilitează jocurile sau căutările pe Internet. Are o diagonală de 24,6 cm (9,7 ţoli). În caz de necesitate poate fi folosită o tastatură virtuală, afişată pe ecran, dar există şi o tastatură fizică, ce poate fi cumpărată ca accesoriu separat.
Pe iPad se pot utiliza aproape toate aplicaţiile concepute pentru aparatele iPhone şi iPod touch (numite în engleză „apps”), apărute pe piaţă mai demult, ca de exemplu iBooks ş.a.
Suportă standardul video H.264, adaptat fişierelor video de înaltă rezoluţie (high definition, HD).
Oferă conectivitate prin Wi-Fi, Bluetooth, EDR, şi în plus, pentru modelele 3G: GSM, EDGE, UMTS şi HSDPA. În plus oferă şi funcţionalitate de localizare globală GPS.
Acumulatorii iPad-ului pot funcţiona circa 10 ore cu o singură încărcare.
AVANTAJELE ŞI DEZAVANTAJELE UNUI I-PAD
Printre avantajele acestui dispozitiv putem aminti:
* Este un calculator portabil mic şi uşor.
* Calitatea imaginilor de pe ecran este extrem de ridicată; ecranul preia foarte fidel toate comenzile date prin atingere (tehnologia multi-touch).
* Multitudinea de posibilităţi de conectare la reţele (vezi mai sus la caracteristici) îi conferă o flexibilitate deosebită. Modelul 3G (mai scump) oferă conectivitate fără fir la Internet din orice punct unde există reţea celulară pentru telefonie mobilă împreună cu serviciile necesare.
* Durata mare de independenţă cu o singură încărcare a acumulatorilor
* Stăpâneşte formatele uzuale de fişiere, ca de exemplu .doc, .pps, .xls, .jpg ş.a.
* Pentru iPad există deja peste 1.000 de aplicaţii special concepute[necesită citare], disponibile contra cost în web la www.Apple.com/iTunes. În plus şi circa 150.000 de apps, scrise iniţial pentru iPhone, dar capabile să fie rulate şi pe iPad.
* Suportul pentru execuţia simultană a mai multor aplicaţii (engleză multitasking, implementat cu versiunea 4.2)
În ciuda faptului că în prima zi de la lansare au fost vândute peste 300.000 de exemplare, iPad nu a fost lipsit de critici, ca de exemplu:
* lipsa suportului pentru formatul Adobe Flash pentru clipuri video.
* modelul „Wi-Fi” nu poate folosi drept telefon mobil obişnuit (totuşi aplicaţiile web de tip VoIP, cum ar fi Skype, funcţionează)
* nu poate capta imagini, deoarece nu dispune de cameră foto/video sau webcam
* nu are „ecran lat” adică widescreen (cu proporţia 16:9)
* nu dispune de interfeţe de tip USB şi Firewire, şi nici de ieşire video
* seamănă de aceea mai curând cu un aparat de tip „appliance” (aparat mai mult sau mai puţin monolitic, nemodular, făcut pentru un scop predefinit), decât cu un calculator „adevărat”, programabil, modular şi flexibil la utilizare.
SURSA : http://ro.wikipedia.org/wiki/IPad
REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOMIS THE CAT:
Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament.
Blogul lui Tomis the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului.
REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:
Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!
Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!