În 2009, România a adoptat un nou Cod Civil. Articolul 277 INTERZICE CĂSĂTORIILE HOMOSEXUALE în România. La fel sunt interzise și parteneriatele civile între persoane de același sex. Este cunoscut faptul că în 2013, domnul Remus Cernea a lansat un proiect legislativ de abrogare a Articolului 277 pentru a se permite parteneriatele civile.
Miercuri 11 iunie 2014, Camera Deputaților, camera decizională a Parlamentului, A RESPINS DEFINITIV proiectul domnului Cernea cu 298 de voturi la 4. Ne exprimăm aprecierea față de toți deputații care au votat împotrivă, ținând în vedere interesele primordiale ale familiei române și viitorul țării și al copiilor noștri. Redăm mai jos un comentariu pe acest subiect, scris de colegii de la Pro Vita. Adăugăm mențiuni speciale și multe mulțumiri pentru domnul Bogdan Stanciu, Președintele Pro Vita București, care a fost vârful de lance al efortului de lobby împotriva proiectului parteneriatelor unisex.
PROIECTUL LEGISLATIV PENTRU „PARTENERIATUL CIVIL” A FOST RESPINS.
CULISE ȘI SEMNIFICAȚII.
Camera Deputaților a respins, miercuri 11 iunie 2014, propunerea legislativă privind „parteneriatul civil”. Aceasta și-a încetat traseul legislativ, fiind respinsă și de Senat în urmă cu câteva luni. În buna tradiție românească, subiectul foarte dificil și periculos al „parteneriatului civil” a fost fie ignorat, fie tratat superficial de o presă tabloidizată, incapabilă, pare-se, de orice efort analitic mai serios. Nivelul discursului pro sau contra, acolo unde a existat, s-a limitat la aceleași platitudini stereotipale, pe care nu le vom mai relua aici.
O oarecare dezbatere și un interes mai vioi, s-a manifestat în Comisiile de specialitate ale Parlamentului, în special în Comisia Juridică – emitentă a raportului de respingere votat de plen, unde s-a făcut auzită și vocea societății civile. Și, poate pentru prima dată în mod consistent, prin „societate civilă” s-a înțeles nu slujbașii cu normă întreagă ai lobby-ului homosexual internațional, ci (și) vocea ONG-urilor care apără familia și valorile creștine.
Pe toată perioada dezbaterilor, ONG-urile reunite în „Coaliția pentru Familie și Constituție” au făcut cunoscut punctul lor de vedere, sintetizat într-un memoriu adresat Guvernului și legislativului României. Puteți vedea mai jos acest memoriu, care conține argumente sociologice, de drept internațional, drept comparat și filozofia dreptului.
De asemenea, pe saitul dedicat acțiunii civice de respingere a acestui proiect, http://parteneriat-civil.ro/ am grupat și difuzat un set de materiale, conținând pe scurt și in extenso, explicarea poziției noastre, din toate unghiurile posibile – juridic, filozofic, sociologic sau teologic. Niciun om rezonabil și bine intenționat nu mai poate invoca nici lipsa argumentelor, nici pretenția că umori sau spaime atavice îi alimentează pe cei care refuză rescrierea legislației familiei în România.
Așa încât, în ciuda insinuărilor promotorului principal al acestui proiect (un deputat pe care refuzăm să-l onorăm, numindu-l aici) faptul că toate comisiile sesizate și aproape toți parlamentarii au votat CONTRA propunerii legislative (nu s-au înregistrat decât 6 voturi favorabile, din aproape 600 de parlamentari) nu poate poate fi pus pe seama „homofobiei” aleșilor, ci a unei înțelegeri, parțial instinctuală, dictată de bunul simț și educația primită acasă, parțial cultivată prin opoziția la proiect a ONG-urilor profamilie și a Bisericii.
Desigur, mai sunt naivi care-și închipuie sincer că metodele folosite cu succes în Occident pentru rescrierea legislației familiei chiar au adus noi drepturi homosexualilor. Însă „înapoierea” României în acest domeniu al drepturilor de a patra generație (cum mai sunt numite „drepturile sexuale și reproductive”) ne pune în perspectiva favorabilă de a contempla, la 25 de ani de la prima legiferare a parteneriatelor civile (Danemarca, 1989) efectele pe care această revoluție le-a marcat în societățile occidentale: dispariția, practic, a noțiunii de familie în unicul său înțeles valid, conform legilor firii, și înlocuirea acesteia cu diverse constructuri ideologice grotești, căzute deja la examenul istoriei.
Dincolo de orice altă considerație subiectivă, trebuie spus că prin introducerea „parteneriatului civil”, efectul practic obținut ar fi fost legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex, sub un alt nume !!! Așa cum a fost conceput, „Parteneriatul” nu este altceva decât transpunerea, pentru cuplurile de același sex, a dispozițiilor referitoare la căsătorie, existente deja pentru cuplurile bărbat-femeie în noul Cod Civil, în ceea ce privește condițiile de fond, formalitățile pentru încheierea căsătoriei, formalitățile ulterioare încheierii căsătoriei, cazurile de nulitate, drepturile și obligațiile patrimoniale ale soților, dreptul la moștenire și desfacerea căsătoriei.
Spre meritul lor, parlamentarii (și, să nu uităm și să nu nedreptățim, aparatul juridic al Primului-Ministru, consultat conform legii) au sesizat această șmecherie ieftină. Și pe altele, pe care inițiatorii le-au încercat în scopul de a eluda căile firești ale traseului legislativ (de exemplu solicitarea de dezbatere în „procedură de urgență” – care să fi fost urgența oare?). Cu toate păcatele lor, politicienii români au făcut, măcar acum, un lucru bun. Eventuala aprobare a „parteneriatului civil” ar fi însemnat începutul unui proces ireversibil de desființare a familiei românești, care, cu toate necazurile evidente prin care trece, există încă. În definitiv, faptul că firescul a ajuns o raritate în România, nu trebuie să ne facă să încetăm a-l căuta și a-l dori. Chiar așa: a căuta să rezolvi problemele care afectează o instituție vitală pentru funcționarea societății, slăbind-o încă și mai mult, e ca și cum peste o casă în flăcări ai turna benzină, așteptându-te să se stingă.
Nu ezităm în a avertiza chiar instituțiile care se ocupă de siguranța Statului: „căsătoria între persoane de același sex” este, prin efectele sale de „undă de șoc”, o amenințare majoră la adresa siguranței naționale. Dacă doriți o Românie puternică, stabilă, echilibrată, dezvoltată și independentă, PROTEJAȚI FAMILIA și supravegheați rețelele de lobby internațional care o atacă – dinlăuntrul și din afara granițelor.
Pentru final, o ultimă precizare:
„Poziția noastră este una principială, nu personală ! Argumentând în felul în care o facem, nu avem nici o intenție să atacăm sau să denigrăm pe cineva. Faptul că ne opunem căsătoriei între persoane de același sex, nu înseamnă că suntem extremiști sau că “urâm” homosexualii. Putem să ne opunem comportamentului unei persoane și, în același timp, să acceptăm persoana.
În calitatea noastră de creștini, avem compasiune și ne rugăm pentru cei ce se luptă cu ispita și cu păcatul homosexualității, pentru ca Dumnezeu să-i ajute cu harul Său împotriva firii căzute, omenești. Observăm diferențele care există între homosexualii care se luptă cu slăbiciunea și păcatul lor, pe de o parte, și cei care transformă păcatul într-un motiv de mândrie, încercând să impună stilul lor de viață și opiniile lor asupra restului societății, pe de alta.
Afirmăm adevărul despre homosexualitate și facem aceasta în baza drepturilor noastre constituționale la libertatea de exprimare, fără a ține cont de etichetele pe care ni le-ar putea pune alții. Ne opunem falselor argumente, cu argumente autentice. Bunului plac, îi răspundem cu bunul simț; pozitivismului juridic, îi răspundem cu legea naturală; libertinajului, îi răspundem cu învățătura iudeo-creștină, fundamentul civilizației românești și europene.”
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Click AICI ca să citiți Memoriul depus de COALIȚIA PENTRU FAMILIE (peste 40 organizații non-guvernamentale) împotriva așa-zisului „parteneriat civil” (între persoane de același sex) recent respins definitiv în Parlament.
SUMARUL MEMORIULUI
1. Crearea de reglementări paralele cu cele ale instituției căsătoriei; subminarea căsătoriei și a familiei; încălcarea Codului Civil și a Constituției României
1.1. O „avanpremieră” a „căsătoriei” între persoanele de același sex și a legiferării poligamiei
1.2. Absența unei nevoi obiective de reglementare
1.3. Inexistența unei discriminări în legislația actuală privind familia
2. Încălcarea principiului interesului superior al copilului și discriminarea copiilor
3. Crearea de obligații nejustificate bugetului public și angajatorilor
4. Alte aspecte juridice
5. Perspectiva filozofiei dreptului: legislația trebuie să respecte morala
6. O abordare din perspectiva sociologică
CONCLUZIA MEMORIULUI
Pentru motivele arătate mai sus, organizațiile semnatare ale prezentului Memoriu cheamă legiuitorii români SĂ RESPINGĂ Propunerea legislativă privind parteneriatele civile, stabilind totodată o limită a „libertăților”, pentru a nu aduce distrugeri ireparabile pilonilor societății, precum familia
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Se cuvine să-I mulțumim din toată inima bunului Dumnezeu pentru că
o asemenea propunere legislativă nu a avut sorți de izbândă în România!
Slăvit să fie Numele Domnului!
SURSE:
REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:
Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!
Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!