Patriarhia Română a criticat în termeni duri, marți, proiectul de lege privind parteneriatul civil, aflat în dezbatere la Camera Deputaților.
„Patriarhia Română privește cu îngrijorare demersurile legate de eventuala oficializare a așa-zisului ‘parteneriat civil’, acțiuni materializate într-un proiect de lege aflat în acest moment pe agenda Camerei Deputaților”, se arată într-un comunicat remis Ziare.com de către Biserica Ortodoxă Română.
Reprezentanții BOR consideră ca „instituționalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinței creștine și tradiției poporului român, cu posibile consecințe grave pentru viața morală, familială și socială a acestuia”.
Aceștia susțin că „familia se naște exclusiv prin căsătoria dintre UN BĂRBAT și O FEMEIE”, cu excepția adopției și a „înrudirii de sânge”.
„‘Parteneriatul civil’ nu ar face decât să încurajeze concubinajul și să deresponsabilizeze pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului.
Mai precis, cadrul legal care protejează în mod optim ‘creșterea, educația și instruirea copiilor’ este DOAR FAMILIA (art. 48, alineatul 1 din Constituția României)”, se mai precizează în comunicatul citat.
Reprezentanții Patriarhiei spun că „încercările de redefinire a familiei naturale și tradiționale, confirmată moral și legislativ de-a lungul istoriei umanității, par să facă parte dintr-o agendă ideologică ce discreditează valorile și binefacerile sociale ale familiei”.
Comentariile BOR vin după ce, luni seara, proiectul de lege privind parteneriatul civil, depus de deputatul Remus Cernea în Parlament, a primit aviz favorabil în Comisia pentru egalitate de șanse între bărbați și femei.
Inițiativa legislativă prevede că persoanelor de același sex sau celor heterosexuale, le este permis să încheie un „contract de parteneriat civil”, în cazul în care nu vor sau nu pot să se căsătorească.
Asta ar însemna că statul român ar recunoaște, în premieră, din punct de vedere juridic, dreptul persoanelor gay de a forma o uniune. De asemenea, legea ar reglementa situația bunurilor comune în cazul persoanelor care nu se căsătoresc. Asta ar simplifica lucrurile în cazul unei despărțiri și ar garanta dreptul la moștenire dacă unul dintre parteneri moare.
Coaliția pentru Familie – cea care a strâns semnături pentru modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca uniune între femeie și bărbat, nu între soți, cum este acum – a trimis luni o scrisoare, Parlamentului, în care cere respingerea proiectului de lege.
Propunerea legislativă se află în prezent în dezbatere la Camera Deputaților, care urmează să dea un vot în calitate de for decizional.
SURSA:
REGULI OBLIGATORII PENTRU POSTAREA COMENTARIILOR PE BLOGUL LUI TOM THE CAT:
Vă rugăm să comentaţi la obiect, referindu-vă strict la conţinutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene sau “epitete”, atacurile de orice fel la persoana autorului articolului, afişarea de anunţuri publicitare sau linkuri prin care sunt promovate ateismul, satanismul, anticreştinismul, rasismul, fascismul, comunismul, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori care au scris un comentariu, se vor sancţiona drastic prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală a comentariului sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului celui care şi-a permis să încalce acest Regulament!
Blogul lui Tom the Cat nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora, revenind, integral, autorului comentariului!