Poate că unii dintre vizitatorii blogului meu își mai aduc aminte că pe 24 martie 2018 am avut câteva zile de iarnă adevărată în București deși pomii înmuguriseră și înverziseră așa cum este și normal într-o zi de primăvară. O masă de aer polar s-a abătut asupra României și ne-am trezit că în timpul primăverii a venit iarna. În ziua de 24 martie 2018 temperatura maximă din București a atins cu mare greutate valoarea de +3 grade Celsius, acest aspect termic fiind normal pentru o lună de ianuarie, nicidecum pentru martie. Cu acea ocazie, fiind vorba de un fenomen foarte rar în București, mi-am luat aparatul foto de amator și m-am dus în Parcul Cișmigiu ca să imortalizez câteva imagini cu totul anormale pentru o zi de martie. Nici n-am simțit cum s-a lăsat întunericul pe măsură ce făceam fotografiile, fiind atent la detalii.
Veți putea vedea un „urs de zăpadă” creat de bucureștenii care locuiesc chiar lângă Parcul Cișmigiu. Veți mai putea admira lacul înghețat și veți vedea zăpadă pe crengile înmugurite și chiar înfrunzite ale unora dintre copaci. Și toate aceste peisaje deosebite au putut fi admirate într-o zi de 24 martie 2018 când nimeni nu se mai gândea și nu se mai aștepta la așa ceva, mai ales în sudul României unde primăvara vine întotdeauna mult mai repede decât în regiunile nordice. Mi-a luat ceva timp să fac aceste poze ca amator dar s-a meritat. Voi ce ziceți?
Poate c-ar fi bine să postezi unele din ele în Facebook, la grupul „București de altădată”, că mi se pare ceva special!
@ Leejuro
Îți mulțumesc foarte mult pentru apreciere mai ales că eu sunt „fotograf” amator și nu dețin un aparat foto profesional (cu un obiectiv performant). Cu toate acestea, deși se întunecase și se făcuse un frig de-mi clănțăneau dinții în gură, totuși m-am străduit cât am putut de mult ca să-mi iasă niște fotografii deosebite. M-au ajutat foarte mult și luminile calde care aveau o culoare gălbuie spre portocalie și generau niște reflexii foarte frumoase după lăsarea întunericului. Din nefericire, deștepții de la Compania de Iluminat Public (Primăria Muncipiului București) au desființat ulterior acele felinare cu lumină caldă (lămpi cu vapori de sodiu) și le-au înlocuit cu niște porcării de becuri LED care consumă mai puțin curent electric dar dau o lumină RECE și extrem de neplăcută și obositoare pentru ochi. Au făcut o mare prostie în opinia mea.
Ai o idee foarte bună și cred că n-ar fi rău deloc să postez aceste fotografii în grupul „București de altădată”. Se vede că ești un om care iubești arta fotografiei și se cunoaște că pe vremuri te-ai ocupat de acest domeniu profesional. Nu uita că întotdeauna ești binevenit și te mai aștept cu drag.
Fii binecuvântat de Dumnezeu împreună cu cei dragi!